Kategórie
 
 
 
 
 

Navštívili sme výstavu Audio Video Kino 2024: Toto sú hlavné novinky

Napísal Tomáš Nemček
09. 10. 2024

Navštívili sme výstavu Audio Video Kino 2024: Toto sú hlavné novinky

Výstava Audio Video Kino 2024, ktorá sa tento rok konala v hoteli NH Bratislava Gate One v dňoch 11. až 13. októbra, je každoročne významnou udalosťou pre všetkých nadšencov audiovizuálnej techniky, hi-fi systémov, domáceho kina a profesionálneho ozvučenia. Aktuálny ročník výstavy sa niesol v duchu najnovších technológií, inovácií a najlepších produktov od popredných svetových značiek, čo poskytlo návštevníkom možnosť vidieť a vyskúšať si to najnovšie, čo trh ponúka. To sme si nemohli nechať ujsť ani my.

Hlavné zameranie výstavy

Hlavným lákadlom výstavy bolo široké spektrum audiovizuálnej techniky. Zúčastnené značky predstavili nové modely reproduktorov, zosilňovačov, gramofónov, slúchadiel a najmodernejších televízorov. Nechýbali ani ukážky systémov pre domáce kino s dôrazom na Dolby Atmos a DTS:X.

Na výstave sa zúčastnili renomované značky ako Bowers & Wilkins, Bang & Olufsen, Sony, Yamaha, Denon, Marantz, pričom každá z nich predstavila svoj pohľad na to, ako by mala moderná audiovizuálna technika vyzerať a fungovať. Produkty japonskej značky Denon nájdete aj v našej ponuke. Značky sa sústredili na kvalitu zvuku, dizajn a inovatívne riešenia, ktoré dokážu uspokojiť aj tých najnáročnejších zákazníkov.

Novinky a trendy

Jednou z kľúčových tém tohto ročníka bolo využívanie umelej inteligencie a pokročilých algoritmov v audiovizuálnej technike. Napríklad nové modely televízorov využívali AI Upscaling, čo umožňuje prepočítavať obraz s nižším rozlíšením na vyššie (napr. z Full HD na 4K), čím sa zlepšuje celková kvalita zobrazenia. Umelá inteligencia sa uplatnila aj pri optimalizácii zvuku v reálnom čase – zariadenia dokážu automaticky prispôsobiť nastavenia zvuku podľa akustiky miestnosti.

Ďalšími trendmi, ktoré výstava zdôraznila, boli bezdrôtové ozvučenie a technológie na streamovanie zvuku vo vysokom rozlíšení. Systémy ako WiSA (Wireless Speaker and Audio) alebo HEOS umožňujú bezdrôtové pripojenie reproduktorov, čo je čoraz obľúbenejšie v moderných domácnostiach, kde sa kladie dôraz na minimalistický dizajn bez zbytočných káblov. 

Zóna pre high-end audiofilov

Osobitnou atrakciou výstavy bola high-end audio zóna, určená pre audiofilov a náročných poslucháčov, ktorí hľadajú dokonalú kvalitu zvuku. Návštevníci si mohli vypočuť v akusticky optimalizovaných miestnostiach najlepšie hi-fi sústavy sveta, často v hodnote desiatok tisíc eur. Systémy týchto značiek boli prezentované s dôrazom na detaily a prirodzenosť reprodukcie hudby. Gramofóny, zosilňovače a slúchadlá z najvyššej triedy pútali pozornosť nielen svojimi technickými parametrami, ale aj precíznym spracovaním a jedinečným dizajnom.

Doplnkový program a prezentácie

Súčasťou výstavy boli aj odborné prednášky a workshopy, ktoré návštevníkom poskytli možnosť dozvedieť sa viac o rôznych aspektoch audiovizuálnej techniky. Odborníci v oblasti zvuku, obrazu a akustiky viedli diskusie na témy ako optimalizácia domáceho kina, výber správnych komponentov pre hi-fi systémy alebo akustická úprava interiérov. Sme radi, že sme načerpali ďalšie informácie, ktoré môžeme využiť v praxi.

Záver

Výstava Audio Video Kino 2024 v Bratislave sa už tradične stáva miestom, kde sa stretávajú výrobcovia, odborníci, predajcovia a spotrebitelia, ktorí sa zaujímajú o novinky a vývoj v audiovizuálnom priemysle. Ide o jednu z najväčších a najvýznamnejších výstav svojho druhu na Slovensku a v strednej Európe.

Výstava ponúka nielen možnosť obdivovať najnovšie technologické trendy, ale aj vytvoriť priestor pre nadviazanie nových obchodných partnerstiev a networking medzi profesionálmi. Návštevníci majú možnosť získať exkluzívne ponuky na vystavované produkty a bližšie spoznať moderné technológie, ktoré definujú budúcnosť audio-vizuálnych riešení.

Výstava v nás zanechala silný dojem, inšpiráciu a vzbudila očakávania, čo prinesie budúci ročník. Aj vďaka účasti na takýchto podujatiach sa snažíme neustále zdokonalovať naše produkty a služby, aby sme vám vedeli ponúknuť nové riešenia reflektujúce najnovšie trendy. V prípade vášho záujmu o naše služby nás neváhajte kontaktovať.

BS ACOUSTIC, s.r.o.
Hlavná 145
908 63 Radošovce, okres Skalica
Slovenská republika
GPS: 48.77023, 17.27824

Otváracie hodiny:
Pondelok: 8:00 - 16:30
Utorok: 8:00 - 16:30
Streda: 8:00 - 16:30
Štvrtok: 8:00 - 16:30
Piatok: 8:00 - 16:30
Sobota: Zatvorené
Nedeľa: Zatvorené

telefón: +421 34 6604501 / +421 34 6604502
mobil: +421 904 904 000
e-mail: bsacoustic@bsacoustic.sk

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia